Nu en dan gaan we eens langs bij de trotse eigenaars van een TreeSpoke kast, om hen en hun interieur even in de spotlight te plaatsen. Deze keer is het de beurt aan Alexis en Ann-Sophie, die zich in het Gentse genesteld hebben.

 

Hoewel Alexis en Ann-Sophie niet afkomstig zijn uit Gent en hier zelfs nooit hebben gestudeerd, hebben ze hun hart verloren in de Arteveldestad. Dat ze hun droomhuis vonden op zo’n 10 kilometer van het centrum, was dan ook een enorme meevaller. Ondertussen wonen ze er anderhalf jaar en zijn ze geleidelijk aan van hun huis een thuis aan het maken, waar een enorme boekenkast – om talrijke souvenirs, platen en (reis)boeken in kwijt te kunnen – zeker niet in mocht ontbreken…

Toen het koppel dit huis kocht hadden ze vrijwel meteen het idee om een grote boekenkast aan te schaffen. “De lange wand in de living vráágt er echt om, en we konden nog wat extra opbergruimte gebruiken…” De schoonzus van Alexis raadde hen TreeSpoke aan, een tip die ze ter harte namen… “Uiteraard vonden we de kasten in de eerste plaats mooi, maar de lokale productie en persoonlijke service waren voor ons doorslaggevend”, klinkt het in koor.

“Uiteraard vonden we de kasten in de eerste plaats mooi, maar de lokale productie en persoonlijke service waren voor ons doorslaggevend”

Voor Alexis, een ingenieur, was werken met de online configurator een fluitje van een cent. Maar ook Ann-Sophie, die taalleerkracht is aan de KULeuven, kon er supervlot mee overweg. “Eigenlijk wijst die ontwerptool zichzelf uit… Wij hebben onze kast zelfs besteld zonder gebruik te maken van de helpdesk! Het allerfijnste aan online configureren en bestellen is dat je er je tijd voor kunt nemen. We hebben verschillende avonden besteed aan het ontwerpen, herschikken en veranderen van kleine details, gewoon omdat het kon! Als je naar een meubelwinkel gaat en er staat iemand naast je, dan voel je die verkoopdruk en dat is nooit echt aangenaam.”

Het oorspronkelijke plan om enkel boeken in de kast te plaatsen werd snel opgeborgen… “We lezen graag en waren best trots op onze verzameling, tot we de boeken in onze kast zagen staan. In zo’n grote boekenkast was onze omvangrijke boekenverzameling toch niet zo uitgebreid als we dachten. Al bleek dat uiteindelijk niet zo erg: de kast is nu ook een plaats waar we onze souvenirs en andere herinneringen in kwijt kunnen. Echt een mix van alles wat we leuk vinden; fijn om die dingen elke dag op te merken.”

“We hebben verschillende avonden besteed aan het ontwerpen, herschikken en veranderen van kleine details, gewoon omdat het kon!”