Veelgestelde vragen

Meest gestelde vragen

Vind je hier geen antwoord op jouw vraag? Stel ze gerust via de contact pagina

Ja dat kan. De online configurator is beperkt tot de lengte van de plaat, maar grotere kasten zijn mogelijk. Neem even contact op en we helpen je verder.

Een overzicht van de leverkosten vind je hier

We hebben geen eigen showroom, maar werken samen met enkele winkels waar je een meubel kan bekijken. Hier vind je een overzicht

COVID-19

Naar aanleiding van de Corona-crisis krijgen we veel vragen of bestellingen nog kunnen geproduceerd worden.

Productie en leveringen

Het productie-atelier blijft voorlopig verder produceren. Gezien de grote oppervlakte van de productieruimte, kunnen de regels van sociale veiligheidsafstand gewaarborgd worden. Het is wel zo dat de Corona crisis bij momenten zorgt voor buitengewone drukte, waardoor de levertijden wat langer kunnen uitlopen.

Bij de toelevering van materialen en componenten kunnen de levertijden wat langer duren dan normaal, maar deze vertragingen zijn voorlopig beperkt tot enkele dagen.

Leveringen aan huis vinden plaats met respect voor social-distancing richtlijnen.

Installatiedienst

Installatiedienst bij u in huis kan voorlopig wel plaatsvinden. We vragen u wel om de social distancing maatregelen te respecteren en een mondmasker te dragen.

Ontwerp-hulp

Opmeten ter plaatse doen we op dit moment niet, omdat we dit probleemloos vanop afstand kunnen begeleiden. Wens je hulp bij het uitwerken van een ontwerp, helpen we je verder via mail of video-call.

Algemeen

Voor de productie van jouw kast werken wij samen met verschillende houtverwerkende bedrijven in België. Op die manier trachten we reeds bestaande productiecapaciteit beter in te vullen. Onze partners zijn zorgvuldig geselecteerde vakmensen die streven naar kwaliteit.

Natuurlijk! We werken onder andere aan personaliseerbare tafels en toffe uitbreidingen voor de boekenkasten. Wil je de eerste zijn om te horen wanneer deze gelanceerd worden? Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang de updates.

De 3D configurator werkt momenteel het best op de desktopversies van Google Chrome, Safari en Mozilla Firefox. In vereenvoudigde versie werkt de configurator ook op tablets en smartphones. We streven naar een continue verbetering van de gebruikerservaring op alle toestellen, dus de configurator wordt nu en dan eens vernieuwd.

Hier vind je een overzicht met locaties waar je TreeSpoke producten kan bekijken. Schrijf je in op de nieuwsbrief om als eerste te horen wanneer we een nieuwe locatie openen.

Heb je zelf een mooie locatie waar een TreeSpoke kast moet staan? Bekijk dan zeker de samenwerkingsformules voor professionals!


Product

Een TreeSpoke boekenkast zet je in elkaar aan de hand van een eenvoudig en robuust montagesysteem. De montage gebeurt zonder lijm of speciale gereedschappen. Indien je deuren of lades bestelt, moeten enkele schroefjes gemonteerd worden, maar ook dit wijst zichzelf uit.

Meubelen in eikfineer of berkenfineer zijn afgewerkt met kleurloze blanke lak.

Rubberwood en massief eik is standaard niet vernist. Neem contact op met ons om handige afwerkingstips te ontvangen waarmee je het hout  zelf kan afwerken indien gewenst.

Je kan uiteraard ook kiezen voor laminaat of melamine, deze materialen zijn 100% onderhoudsvrij.

Wij bezorgen je tot drie stalen per post. Om stalen te ontvangen, vragen we het volgende: configureer je kast in de shop, sla je ontwerp op met de ‘save’ knop en vraag daarna stalen aan via het contactformulier.

Een kast die hoger is dan 1m, kan je best verankeren aan de muur. Zo voorkom je dat ze omvergetrokken wordt door kleine kinderen. Toebehoren om de kast vast te zetten, worden standaard meegeleverd met de kast.

Jawel! We kunnen een uitsparing voorzien zodat je jouw kast mooi tegen de muur kan plaatsen, ook als je een plint hebt. De afmetingen van de plint kan je ingeven bij het afronden van je bestelling.

Onze kasten zijn ontworpen voor vloerstaand gebruik, en dus niet geschikt om op te hangen.

Ter info: een hangmeubel vereist een bouwwijze die speciaal voor het ophangen bedoeld is. Enkel wanneer het meubel uitdrukkelijk als ‘hangmeubel’ verkocht wordt, mag je ervan uit gaan het het meubel hiervoor geschikt is. Op aanvraag kunnen wij voor u wel een hangkast ontwerpen.

 

Wil je toch een zwevend effect bekomen? Dan raden wij aan om de kast op een sokkel te plaatsen met een lichte insprong. Deze sokkel kan je eventueel schilderen in de kleur van de muur.


Opmeten

Geen enkele muur is perfect recht. Houd hier rekening mee indien je een kast in een nis wil plaatsen of onder een balk. Meet altijd op drie plaatsen en laat minimaal 3 cm speling in elke richting. Zo vermijd je dat je achteraf voor verrassingen komt te staan.

Houd daarnaast ook rekening met bewegingsvrijheid voor deuren en vensters, lichtschakelaars en stopcontacten.

Jouw meubel wordt specifiek voor jou op maat gemaakt. We kunnen het dus niet zomaar terugnemen. Goed opmeten en de juiste maten doorgeven, is dus belangrijk.

Hou er ook zeker rekening mee dat een muur nooit perfect recht is en laat altijd minimaal 3 cm speling in elke richting.

Indien je niet zeker bent van je afmetingen, kan je deze altijd door ons laten controleren. Configureer eerst jouw kast en rond de bestelling af. Bij het uitchecken, kan je aangeven of je een controlemeting wil. We komen dan langs en meten nog eens precies na, houden rekening met eventuele lichtschakelaars of stopcontacten en passen waar nodig jouw ontwerp aan.


Configureren

In onze configurator kan je de hoogte, breedte en zelfs de diepte van jouw wandmeubel tot op de cm instellen. Je kan het aantal rijen bepalen en nadien voor elke rij afzonderlijk de hoogte en aantal onderverdelingen gaan instellen. Je kan ook verschilende materialen kiezen.

Voor speciale bestellingen neem je contact op via het contactformulier. We doen dit in de regel enkel voor bestellingen boven 2000 euro.

Wij maken momenteel geen dressings. De bouwwijze en materiaalkeuze zijn voor dressings volledig anders, daarom past dit (voorlopig) niet in het TreeSpoke concept.

We kunnen een open boekenkast maken die trapsgewijs een schuine wand volgt. Neem hiervoor contact op, dan zorgen wij voor een offerte op maat.


Bestellen

Je gaat naar de configurator, creëert jouw persoonlijk ontwerp op maat en klikt op ‘checkout’. Daarna geef je de afwerkingswensen door en kan je opteren voor optionele plaatsings- of opmeetdienst. Ten slotte geef je jouw persoonlijke gegevens door en plaats je de bestelling. Je ontvangt een bevestigingsmail met de details van jouw ontwerp. Wij controleren jouw bestelling en overlopen met jou de details. Pas daarna wordt de productie in gang gestoken.

Een bestelling die je via ons bestellingsformulier plaatst, is in principe bindend. Echter, we controleren deze bestelling altijd vooraleer we tot productie overgaan én we contacteren jou steeds met enkele vragen. Zo ben je zeker dat alles in orde zal zijn.

Je kan betalen met credit card, Paypal of via bankoverschrijving.

Alle transacties worden op een veilige manier verwerkt via het betalingsplatform van Mollie.


Levering en plaatsing

Binnen België en Nederland wordt jouw bestelling gratis aan huis geleverd vanaf een bedrag van 2000€. Voor kleinere bestellingen hanteren wij een vast tarief van 65€ binnen Belgie en 85€ in Nederland.

Jawel! Zie punt hierboven voor de leverkosten.

Afhankelijk van waar je woont, kiezen we de meest geschikte koerier om jouw kast te leveren. We brengen je op de hoogte wanneer jouw meubel klaar is en spreken met jou een tijdstip af om de kast te leveren.

Indien gewenst, kan je jouw meubel zelf ophalen bij de producent, maar levering aan huis is wellicht een pak makkelijker.

Wij mikken op een levertijd van 6 weken na ontvangst van betaling. Afhankelijk van de drukte en beschikbare capaciteit bij onze productiepartners, kunnen er schommelingen in de levertijd optreden. Ook verlofperiodes (zoals het bouwverlof) kunnen een invloed hebben op de levertijd. Neem contact op indien je hierover specifieke vragen hebt.

Ja, dat kan. Je kan een plaatsingsdienst bijbestellen bij het afronden van jouw bestelling. Na de levering van jouw kast, komt een TreeSpoke medewerker bij je thuis om de kast te helpen plaatsen.

De plaatser komt in principe alleen. Voor het verplaatsen van hele grote onderdelen, kan het zijn dat uw hulp gevraagd wordt.


Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies voor het meubellinoleum vind je hier


Suggestie?

Zit je met een prangende vraag die op deze pagina niet beantwoord werd? Laat het ons weten! Zo kunnen we deze pagina blijven verbeteren.