Veelgestelde vragen

Meest gestelde vragen

Vind je hier geen antwoord op jouw vraag? Stel ze gerust via de contact pagina

Ja dat kan. De online configurator is beperkt tot de lengte van de plaat, maar grotere kasten zijn mogelijk. Neem even contact op en we helpen je verder.

Een overzicht van de leverkosten vind je hier

We hebben geen eigen showroom, maar werken samen met enkele winkels waar je een meubel kan bekijken. Hier vind je een overzicht

COVID-19

Naar aanleiding van de Corona-crisis krijgen we veel vragen of bestellingen nog kunnen geproduceerd worden.

Productie en leveringen

Het productie-atelier blijft produceren met inachtname van de sociale veiligheidsafstand. Leveringen aan huis vinden plaats met respect voor social-distancing richtlijnen.

Levertijd

De Coronacrisis  zorgt voor buitengewone drukte, waardoor de levertijden langer zijn dan gebruikelijk. Ook bij de toelevering van materialen en componenten komt het af en toe tot vertragingen.

Hou daarom rekening met levertijden van 10 a 12 weken.

Gezien de lange wachttijd bieden we de mogelijkheid om de betaling van uw bestelling op te delen in een voorschot en slotfactuur.  Rond je bestelling af met de optie ‘pre-order bevestigen’. We kijken je bestelling na en sturen een voorschotfactuur met betaalinstructies.

Installatiedienst

Installatiedienst bij u in huis kan voorlopig wel plaatsvinden. We vragen u wel om de social distancing maatregelen te respecteren en een mondmasker te dragen.

Ontwerp-hulp

Opmeten ter plaatse doen we op dit moment niet, omdat we u hiervoor doorgaans vanop afstand kunnen begeleiden. Wens je hulp bij het uitwerken van een ontwerp, helpen we je graag verder via mail of video-call.

Algemeen

Voor de productie van jouw kast werken wij samen met verschillende houtverwerkende bedrijven in België. Op die manier trachten we reeds bestaande productiecapaciteit beter in te vullen. Onze partners zijn zorgvuldig geselecteerde vakmensen die streven naar kwaliteit.

Natuurlijk! We werken onder andere aan personaliseerbare tafels en toffe uitbreidingen voor de boekenkasten. Wil je de eerste zijn om te horen wanneer deze gelanceerd worden? Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang de updates.

De 3D configurator werkt momenteel het best op de desktopversies van Google Chrome, Safari en Mozilla Firefox. In vereenvoudigde versie werkt de configurator ook op tablets en smartphones. We streven naar een continue verbetering van de gebruikerservaring op alle toestellen, dus de configurator wordt nu en dan eens vernieuwd.

Hier vind je een overzicht met locaties waar je TreeSpoke producten kan bekijken. Schrijf je in op de nieuwsbrief om als eerste te horen wanneer we een nieuwe locatie openen.

Heb je zelf een mooie locatie waar een TreeSpoke kast moet staan? Bekijk dan zeker de samenwerkingsformules voor professionals!


Product

Een TreeSpoke boekenkast zet je in elkaar aan de hand van een eenvoudig en robuust montagesysteem. De montage gebeurt zonder lijm of speciale gereedschappen. Indien je deuren of lades bestelt, moeten enkele schroefjes gemonteerd worden, maar ook dit wijst zichzelf uit.

Alle gebruikte verbindingen zijn demonteerbaar.

Meubelen in eikfineer of berkenfineer zijn afgewerkt met kleurloze blanke lak.

Rubberwood en massief eik is standaard niet vernist / gelakt. Neem contact op met ons om handige afwerkingstips te ontvangen waarmee je het hout  zelf kan afwerken indien gewenst.

Je kan uiteraard ook kiezen voor laminaat of melamine, deze materialen zijn 100% onderhoudsvrij.

Wij bezorgen je tot drie stalen per post. Om stalen te ontvangen, vragen we het volgende: configureer je kast in de shop, bewaar je ontwerp en vraag daarna stalen aan via dit formulier

Wanneer je kast hoger is dan 1m, is het altijd aangewezen om deze aan de muur te verankeren.
Lagere kasten met lades bovenin kan je ook best verankeren.
Zo voorkom je dat ze omvergetrokken wordt bvb door kleine kinderen. Wij leveren standaard metalen beugels mee om de kast verankeren.

Pluggen en schroeven voor de muur voorzie je zelf, omdat het juiste materiaal hiervoor afhankelijk is van het type muur.

Jawel! We kunnen een uitsparing voorzien zodat je jouw kast mooi tegen de muur kan plaatsen, ook als je een plint hebt.
Bij het afronden van je bestelling geef je de gewenste maat van de uitsparing door (plint maat + 3mm speling).

Onze kasten zijn ontworpen voor vloerstaand gebruik, en dus niet geschikt om op te hangen.

Bij een hangmeubels is de krachtenwerking sterk verschillend dan bij een vloerstaand meubel. Bijgevolg hebben hangmeubels een aangepaste bouwwijze nodig. Enkel wanneer het meubel uitdrukkelijk als ‘hangmeubel’ verkocht wordt, mag je ervan uit gaan het het meubel hiervoor geschikt is. Op aanvraag kunnen wij voor u wel een hangkast ontwerpen.

Je kan een zwevend effect bekomen met een vloerstaande kast, door deze op een sokkel te plaatsen met een lichte insprong.
Deze sokkel kan je eventueel schilderen in de kleur van de muur.

Wil je een hoekkast? (2 boekenkast in hoekopstelling) Dat kan!

Stel 2 modules samen naar wens in de configurator en bewaar deze via de ‘bewaar’ knop.

  • Hou de hoogteverdeling gelijk voor beide kasten.
  • De eerste modules loopt door tot in de hoek, de tweede module word aan de voorzijde van de eerste gekoppeld.
  • Wij doen de nodige aanpassingen aan het ontwerp, zodat je de 2 kastelementen kan koppelen.
  • De prijs voor de hoekopstelling is de som van de 2 kasten.

Je kan ook een aanvraag doen via het offerteformulier

Wij gebruiken uitsluitend demonteerbare verbindingstechnieken. In geval van verhuis kan je je meubel dus schadevrij uit elkaar halen en terug opbouwen.


Opmeten

Jouw meubel wordt specifiek voor jou op maat gemaakt. We kunnen het dus niet zomaar terugnemen. Goed opmeten en de juiste maten doorgeven, is dus belangrijk.

Hou er ook zeker rekening mee dat een muur nooit perfect recht is en laat altijd minimaal 3 cm speling in elke richting.

Indien je niet zeker bent van je afmetingen, kan je deze altijd door ons laten controleren. Configureer eerst jouw kast en rond de bestelling af. Bij het uitchecken, kan je aangeven of je een controlemeting wil. We komen dan langs en meten nog eens precies na, houden rekening met eventuele lichtschakelaars of stopcontacten en passen waar nodig jouw ontwerp aan.


Configureren

In onze configurator kan je de hoogte, breedte en zelfs de diepte van jouw wandmeubel tot op de cm instellen. Je kan het aantal rijen bepalen en nadien voor elke rij afzonderlijk de hoogte en aantal onderverdelingen gaan instellen. Je kan ook verschilende materialen kiezen.

Voor speciale bestellingen neem je contact op via het contactformulier. We doen dit in de regel enkel voor bestellingen boven 2000 euro.

Wij maken momenteel geen dressings. De bouwwijze en materiaalkeuze zijn voor dressings volledig anders, daarom past dit (voorlopig) niet in het TreeSpoke concept.

We kunnen een open boekenkast maken die trapsgewijs een schuine wand volgt. Neem hiervoor contact op via het aanvraagformulier, dan zorgen wij voor een offerte op maat.


Bestellen

Je gaat naar de configurator, creëert jouw persoonlijk ontwerp op maat en voeg deze toe aan je winkelmand. In deze stap heb je de mogelijkheid om een plaatsings- of opmeetdienst toe te voegen. Ten slotte geef je jouw persoonlijke gegevens door en plaats je de bestelling.

Je ontvangt een bevestigingsmail met de details van jouw ontwerp. Wij controleren jouw bestelling vooraleer deze in productie gaat.

Een bestelling is bindend wanneer je het checkout formulier afrondt.

We controleren je bestelling altijd vooraleer ze in productie gaat. In geval van onregelmatigheden, nemen we contact op om zeker te zijn dat alles naar verwachting is.

Je kan betalen met credit card, Paypal, Ideal of via bankoverschrijving. De betalingen worden verwerkt door Mollie.

Wij bieden nu ook volgende betalingsprincipes aan:

Pre-order: bevestig je bestelling zonder direct te betalen. We kijken je bestelling na en sturen je nadien een betalingsuitnodiging.

Opdelen van de betaling in 2 schijven: 50% bij bevestiging van de bestelling en 50% bij levering. Je ontvangt een slotfactuur in de week waar de kast geleverd wordt.

Alle transacties worden op een veilige manier verwerkt via het betalingsplatform van Mollie.


Levering en plaatsing

Alle info rond levering en leverkosten vind je onder de levervoorwaarden.

Afhankelijk van waar je woont, kiezen we de meest geschikte koerier om jouw kast te leveren. We brengen je op de hoogte wanneer jouw meubel klaar is en spreken met jou een tijdstip af om de kast te leveren.

Indien gewenst, kan je jouw meubel zelf ophalen bij de producent, maar levering aan huis is wellicht een pak makkelijker.

Ja, dat kan. Je kan een plaatsingsdienst bijbestellen bij het afronden van jouw bestelling. Na de levering van jouw kast, komt een TreeSpoke medewerker bij je thuis om de kast te helpen plaatsen.

De plaatser komt in principe alleen. Voor het naar binnen dragen van hele grote onderdelen, kan het zijn dat je even moet helpen.


Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies voor het meubellinoleum vind je hier


Suggestie?

Zit je met een prangende vraag die op deze pagina niet beantwoord werd? Laat het ons weten! Zo kunnen we deze pagina blijven verbeteren.