FAQ

Veelgestelde vragen

Algemeen

Vind je hier geen antwoord op jouw vraag? Stel ze gerust via de contact pagina

Wij werken samen met schrijnwerkers in België die overcapaciteit hebben op hun machinepark. We trachten te werken met een atelier zo dicht mogelijk in jouw buurt. Zo hoeft jouw afgewerkte kast minder kilometers af te leggen en sparen we het milieu.

Natuurlijk! We werken onder andere aan personaliseerbare krukjes, zitbanken en andere toffe producten. Wil je de eerste zijn om te horen wanneer deze gelanceerd worden? Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang de updates.

De 3D configurator werkt momenteel het best op de desktopversies van Google Chrome en Mozilla Firefox. Op Tablets en smartphones werkt de app voorlopig nog niet. We werken hard om dit in de nabije toekomst mogelijk te maken

We werken momenteel aan concept stores in de grote steden in België. Schrijf je in op de nieuwsbrief om als eerste te horen wanneer we een nieuwe locatie openen.


Het Product

Een TreeSpoke boekenkast zet je in elkaar zonder schroeven of lijm. Met een eenvoudig tand- en groefsysteem bouw je de kast op van onder naar boven

TreeSpoke meubels worden onbehandeld afgeleverd. Afhankelijk van het gebruik kan het aangeraden zijn om jouw meubel af te werken met vernis, olie of beits.

Heb je geen zin om te vernissen? Er zijn alternatieven zoals wax of beits, die in 1 keer dekken. Deze kan je ook aanbrengen nadat het meubel gemonteerd is.

Je kan uiteraard ook kiezen voor laminaat, daar hoef je niks meer aan te doen.

Wij bezorgen je tot 3 staaltjes per post. Om stalen te onvangen vragen we het volgende: Configureer je kast in de shop, sla je ontwerp met de ‘save’ knop, en vraag dan stalen aan via het contactformulier.

Een kast die hoger is dan 1m, kan je best verankeren aan de muur. Zo voorkom je dat ze omvergetrokken wordt door kleine kinderen. Toebehoren om de kast vast te zetten zijn niet inbegrepen in de levering, omdat dit afhankelijk is van het type muur dat je hebt. Je vindt deze echter bij elke doe-het-zelf zaak.

Jawel! We kunnen een uistparing voorzien zodat je jouw kast mooi tegen de muur kan plaatsen, ook als je een plint hebt. De afmetingen van de plint kan je ingeven bij de checkout.


Opmeten

Geen enkele muur is perfect recht. Houd hier rekening mee indien je een kast in nis wil plaatsen, of onder een balk. Meet altijd op 3 plaatsen en laat minimaal 3cm speling in elke richting. Zo vermijd je dat je achteraf voor verassingen komt te staan.

Daarnaast nog enkele tips:

  • Let op bewegingsvrijheid voor deuren en vensters
  • Houd rekening met lichtschakelaars en stopcontacten
  • Meet ook de pint op. We kunnen dan een uitsparing voorzien zodat je de kast mooi tot tegen de muur kan plaatsen

Jouw meubel wordt specifiek voor jou op maat gemaakt. We kunnen het dus niet zomaar terugnemen. Goed opmeten en de juiste maten doorgeven is dus belangrijk.

Hou er ook zeker rekening mee dat een muur nooit perfect recht is, en laat altijd minimaal 3cm speling in elke richting.

Indien je niet zeker bent van je afmetingen kan je deze altijd door ons laten controleren. Configureer eerst jouw kast en rond de bestelling af. Bij het uitchecken kan je aangeven of je een controlemeting wil. We komen dan langs en meten nog eens precies na, houden rekening met eventuele lichtschakelaars of stopcontacten, en passen waar nodig jouw ontwerp aan.


Configureren

In onze configurator kan je de hoogte, breedte en zelfs de diepte van jouw wandmeubel tot op de cm instellen. Je kan het aantal rijen bepalen, en nadien voor elke rij afzonderlijk de hoogte en aantal onderverdelingen gaan instellen. Je kan ook verschilende materialen kiezen.

Voor special bestellingen neem je contact op via het contactformulier. We doen dit in principe enkel voor bestellingen boven 2000 euro

Wij doen vandaag geen dressings of kasten met schuine wanden. De bouwwijze en materiaalkeuze is voor zulke meubels volledig anders, daarom past die vandaag niet in het TreeSpoke concept.


Bestellen

Je gaat naar de configurator, creëert jouw persoonlijk ontwerp op maat en klikt op ‘checkout’. Daarna geef je de afwerkingswensen door en kan je opteren voor optionele plaatsingsdienst of opmeetdienst. Ten slotte geef je uw persoonlijke gegevens door en plaats je de bestelling. Je ontvangt een bevestigingsmail met de details van jouw ontwerp. Wij controleren jouw bestelling en overlopen met jou de details. Pas daarna wordt de productie in gang gestoken.

Een bestelling die je via ons bestellingsformulier plaatst is in principe bindend. Echter, we controleren deze bestelling altijd vooraleer we tot productie overgaan én we contacteren jou steeds met enkele vragen. Zo ben je zeker dat alles in orde zal zijn.

Je kan betalen met credit card, Paypal of gewone overschrijving.

Alle transacties worden op een veilige manier verwerkt via het betalingsplatform van Mollie


Levering en plaatsing

Binnen Belgie wordt jouw bestelling gratis aan huis geleverd.

Afhankelijk van waar je woont, kiezen we de meest geschikte koerier om jouw kast te leveren. We brengen je op de hoogte wanneer jouw meubel klaar is en spreken met jou een tijdstip af om de kast te leveren.

Indien gewenst kan je jouw meubel zelf ophalen bij de producent, maar levering aan huis is wellicht een pak makkelijker.

Voor bestellingen in Nederland neem je best even contact op om de verzendkosten vast te leggen.

Momenteel werken we met een leverperiode van 4 weken.

Ja, dat kan. Je kan een plaatsingsdienst bijbestellen bij het afronden van jouw bestelling. Na de levering van jouw kast, komt een TreeSpoke medewerker bij je thuis om de kast te helpen plaatsen.


Suggestie?

Niet gevonden wat je zocht? Geef je suggestie door! Zo kunnen we deze pagina blijven verbeteren.