Nu en dan gaan we eens langs bij de trotse eigenaars van een TreeSpoke kast, om hen en hun interieur even in de spotlight te plaatsen. Deze keer is het de beurt aan Joren, die samen met zijn vriend Glenn op het Antwerpse Eilandje woont.

 

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

“Ik ben Glenn, leerkracht LO tijdens de week en sportanimator in weekends en schoolvakanties. Ik woon hier samen met mijn vriend Joren, scenarist en filmmaker. Momenteel is hij ook bezig zijn eigen productiehuis op te starten.”

Hoe lang wonen jullie hier al?

“Joren heeft anderhalf jaar geleden dit appartement op het Eilandje gekocht. Ik woonde een hele tijd in Borgerhout, maar ben een paar maanden geleden bij hem ingetrokken. Waarom het Eilandje en niet Borgerhout? In deze buurt is er toch iets meer te doen én je bent dichter bij ’t centrum. Joren’s appartement is ook iets groter dan het mijne, dus dat speelde uiteraard ook mee.”

Hoe belangrijk is interieur voor jullie?

“Voor mij belangrijker dan voor Joren, denk ik. Hij heeft meer zo’n laisser-faire-attitude en kan tevreden zijn met alles wat je eender waar plaatst. Ik heb meer oog voor detail en ben graag bewust bezig met de inrichting van onze woning. Aangezien mijn werkomgeving nogal druk is, wil ik liefst van al zo weinig mogelijk stimuli in mijn woonruimte. Thuiskomen moet voor mij gelijk staan aan rust vinden.”

“Een interieur wordt voor mij boeiend door de materialen en texturen”

Kunnen jullie je interieurstijl verenigen met elkaar?

“Goh, da’s een proces zeker? (lacht) Joren heeft nogal een speelse interieurstijl: veel kleuren, grappige objecten… Mijn interieurstijl is iets puurder, iets eenvoudiger. Een interieur wordt voor mij boeiend door de materialen en texturen. Ik ben daarom ook zot van de combinatie beton, hout en leer. Al bij al zijn onze stijlen zeker te verenigen met elkaar; we doen er allebei niet moeilijk over. Als je gaat samenwonen moet je altijd wat water bij de wijn doen.”

“De TreeSpoke- boekenkast is één van de eerste grote aankopen die we samen hebben gedaan, en reflecteert dan ook perfect onze ‘gecombineerde stijl’. De kast is vervaardigd uit berkenmultiplex en heeft een naturelle afwerking, wat zeer tijdloos is. De kastdeuren zijn daarentegen afgewerkt met een kleurrijke melamine laag, die geven het ontwerp een eigentijdse touch! Normaal gezien kun je maar één kleur kiezen voor de afwerking, maar voor een meerprijs konden we er toch twee kiezen. Tof dat TreeSpoke ons die mogelijkheid heeft gegeven!”

Wist je op voorhand wat je waar in de kast wou plaatsen?

“Niet 100%, maar de belangrijkste dingen uiteraard wel. Zo hebben onze DVD’s, platen en platenspeler tot op de millimeter afgemeten en de standaard afmetingen van boeken bepaald. Rond die verhoudingen hebben we de kast dan geconfigureert, uiteraard telkens met een paar centimeters erbij — just in case! (lacht) We wilden zeker ook enkele kastdeuren hebben, want waar kun je anders je rommel kwijt? Ook fijn: de kast is volledig tegen de muur opgesteld door de plintuitsparing, een superhandige feature van TreeSpoke.”

“Aangezien mijn werkomgeving nogal druk is, wil ik liefst van al zo weinig mogelijk stimuli in mijn woonruimte. Thuiskomen moet voor mij gelijk staan aan rust vinden.”

Hoe zijn jullie bij TreeSpoke terecht gekomen?

“We hadden van meet af aan het idee om de muur volledig op te vullen, en kwamen dus al snel tot de beslissing om een schrijnwerker of maatwerkbedrijf in te schakelen. Via Google kwamen we al bij jullie en enkele concurrenten uit. Een vriendin van ons had een kast van een ander online maatwerkbedrijf bij haar thuis staan, maar dat viel nogal tegen… Het materiaal oogde niet natuurlijk en de kast leek niet echt stevig. Jullie kasten zagen er een pak degelijker en tijdlozer uit! De klantenservice was ook echt top, dus dat heeft ons voor jullie doen kiezen. We zijn nog steeds heel blij met die keuze!”

 

Hoe heb je het in elkaar zetten van de kast ervaren?

“Echt supertof en –makkelijk! De avond dat het pakket hier toekwam waren we uitgenodigd voor een etentje bij Joren’s ouders, maar toen onze nieuwe kast geleverd werd we waren natuurlijk zo ongelofelijk enthousiast dat we er meteen aan wilden beginnen. We waren immers zó nieuwsgierig naar de materialen en kleuren… Het bouwpakket kwam toe om 17u en om 19u werden we bij Joren’s ouders verwacht, waar we ruim op tijd geraakten: in minder dan een uur stond die kast er al! ’t Is waar wat TreeSpoke zegt: het kliksysteem is kinderspel.”

Kun je wat meer vertellen over de spullen die in je TreeSpoke kast staan?

“De kast is echt een weerspiegeling van onze interesses. Zo staan er veel boeken in; de romans zijn van mij, de informatieve kleppers van Joren. We houden daarnaast ook allebei van films, en al zeker van Japanse anime. Het spookbeeldje is een figuur uit ‘Spirited Away’ van Hayao Miyazaki, die je misschien kent van Studio Ghibli. Er staan ook héél veel DVD’s in de kast, die zijn allemaal van mij. Wie weet beleven DVD’s ooit ook zo’n revival zoals vinyl. De platen zijn trouwens van Joren, maar die zetten we amper op. ’t Is immers een pak makkelijker om een afspeellijstje te streamen via onze Sonos speakers. (lacht) Die staan in de kast en in de keuken opgesteld voor een allround muziekervaring, heerlijk!”