L’AmuZette is een conceptstore met woonaccessoires, meubilair en tal van cadeau-artikelen voor jong & oud. In de shop kan je ook lunchen, koffie & taart nuttigen of gewoon iets drinken. Boven de winkel is er ook nog een B&B- kamer.

De winkel startte eerst in Knokke, maar kwam twee jaar later naar Gent. De winkel in Knokke werd omgedoopt tot Le MuZée de L’AmuZette en wordt nu uitgebaat door Ophélie haar ouders.  

Welk gevoel wil je graag oproepen bij de mensen die jouw winkel binnenwandelen? Welke sfeer wil je graag overbrengen?

We willen een gevoel van ‘thuiskomen’. We streven naar gezelligheid en huiselijkheid en dit door middel van interieur en mensen.

Hoe zou je je band of affiniteit met interieur omschrijven? Heb je een verleden binnen de interieur wereld?
Ophélie is architecte en houdt van alles wat mooi is. Vooral kleur is daarbij belangrijk. De winkel is één aspect, maar voor de klant die haar interieuradvies wenst, werkt ze graag op maat.

“We willen een gevoel van ‘thuiskomen’. We streven naar gezelligheid en huiselijkheid en dit door middel van interieur en mensen.”

Welke stijl van interieur en decoratie heerst er in jouw winkel?
De winkel heeft een eerder Scandinavisch stijl afgewisseld met speelse, eclectische toetsen.  

Wat sprak jou het meeste aan over TreeSpoke?
Wat ons het meeste aansprak is het feit dat alles lokaal wordt gemaakt. Daarnaast speelde het praktische aspect, nl. de grote waaier aan mogelijkheden, afmetingen en materialen, ook een grote rol in onze keuze voor TreeSpoke.

Last but not least, wat staat er zoal in jouw kast?
In onze kast vind je voornamelijk boeken, glazen, kussens, plaids, spelletjes, theelichtjes,… Kortom, alles wat je nodig hebt voor een gezellige avond.