Louisette te Aartselaar is een leuke conceptstore van Anke en Femke, twee sympathieke dames met een unieke kijk op mode en interieur. Sinds kort kan je een TreeSpoke kast bekijken in hun cosy winkel. We slaan een praatje met Dominique, die de winkel runt.

Omschrijf even kort jullie concept store en hoe die is ontstaan?

Louisette is gestart als een samenwerking tussen twee hartsvriendinnen: Anke en Femke. Zij hadden een prachtig leegstaand pand gevonden op een drukke locatie in het Antwerpse Aartselaar en hadden beide goesting in een nieuwe uitdaging. Na wat overleg besloten ze om een concept store te starten met focus op mode en interieur. In beide aspecten proberen we een uniek aanbod te brengen van gevestigde en minder gevestigde merken, steeds verfrissend en ook altijd in verandering. Vooral onze modecollectie proberen we elke 3 à 4 weken helemaal te vernieuwen om zo onze vaste klanten altijd een nieuwe ervaring te geven. Een paar maanden geleden hebben we ook een tweede Louisette opgestart, dit keer in Wilrijk.

Welk gevoel willen jullie oproepen bij de mensen die jullie concept store binnenwandelen?

In één woord: ontspanning! Wij willen de mensen echt een gezellig plekje bieden dat rust uitstraalt, waar ze even kunnen bekomen van de hectiek van het dagelijkse leven. Mensen moeten zich op hun gemak voelen en rustig kunnen snuisteren en rondkijken. Zo hebben we veel klanten die wekelijks terugkeren om een babbeltje te slaan en een tasje koffie te drinken. We willen mensen echt eens even laten ontsnappen aan de storm van de buitenwereld.

Hoe zou je zelf jullie interieurstijl omschrijven? En hoe reflecteert zich dat in jullie aanbod?

Zelf houden wij enorm van de Scandinavische stijl. Strakke ontwerpen uit mooie materialen, die toch enige warmte uitstralen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe toffe interieurobjecten die in deze stijl passen. We proberen ook zoveel mogelijk lokale en Belgische ontwerpen te promoten en een plaatsje te geven in ons winkel.

Louisette showroom

“Wij houden van de Scandinavische stijl. Strakke ontwerpen uit mooie materialen, die toch enige warmte uitstralen.”

Wat sprak jullie het meest aan over Treespoke?

We hebben het concept leren kennen via het terras van Balls & Glory in Gent. Het sprak ons meteen aan en wanneer Diederik in de winkel kwam voorstellen om samen te werken, waren we meteen verkocht. We waren niet alleen weg van het ontwerp, maar ook de prijs en vooral de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt, sprak ons enorm aan. De kast die nu in de winkel staat is een echte eyecatcher. We merken meteen veel interesse van onze klanten, super dus.

Last but not least, wat staat er in jullie kast?

Wel, de kast staat in de etalage en die wordt wekelijks veranderd. We proberen een zeer strakke lijn te trekken in alles wat in ons etalage staat, dus naargelang de kleuren van de decoratiespullen en kleren die er hangen, zal de inhoud van de kast worden aangepast. Dit is niet enkel leuk voor onze klanten, maar zet ons ook aan om de kast creatief in te vullen. Er zijn wel enkele voorwerpen die steevast blijven zoals een aantal boeken, bloempotjes, theelichtjes en kaarsjes.

Vanaf nu kun je dus terecht bij Louisette in Aartselaar om een TreeSpoke kast in levenden lijve te zien. Er liggen ook staaltjes in de winkel van onze verschillende houtsoorten en de dames van Louisette zijn er altijd om jullie te helpen met vragen!