Wanneer je een kast op maat bestelt, is het belangrijk om vooraf goed op te meten. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan wanneer jouw kast geleverd wordt. Hou vooral dit in het achterhoofd: Geen enkele muur of plafond is perfect recht! Laat daarom voldoende speling voor jouw maatmeubel.

Hieronder geven we enkele tips die je helpen om je ruimte zo goed mogelijk op te meten.

Een nis opmeten


Meet de diepte, breedte en hoogte op 3 verschillende plaatsen. Neem telkens de kleinste maat als referentie.

Laat minimum 2 à 3 cm speling over aan elke zijde! De imperfecties in de muur vallen veel minder op wanneer er meer speling genomen wordt.

Plinten uitsparen


Wil je dat jouw kast perfect tegen de muur staat? Houd rekening met de plint. We kunnen jouw maatkast voorzien van een uitsparing voor de plint. Meet je plint op in de hoogte en de diepte en tel er telkens 5mm bij. Deze maat geef je door bij het afronden van je bestelling.

Tip!: wil je een verlengkabel elegant achter je boekenkast laten doorlopen? Laat de uitsparing dan 2 cm hoger uitfrezen.

Schakelaars en stopcontacten


Let er bij het ontwerpen goed op dat je nog steeds aan de schakelaar en de stopcontacten kunt en dat er geen ruggen of planken deze blokkeren. Indien er een schakelaar in de kast zit, is het aangeraden om de kast niet te diep te maken, zodat je die nog makkelijk kunt bedienen. Heb je hier moeilijkheden mee bij het configureren? Geen nood, na bestelling overleggen we nog even en passen we jouw ontwerp aan indien nodig.

Andere obstakels


Bekijk uw wand goed vooraleer te ontwerpen en te bestellen. Kijk goed naar zaken die de kast kunnen hinderen zoals lampen, verwarmingsbuizen, een raam of deur die moet kunnen openen, en andere…