Nu en dan gaan we eens langs bij de trotse eigenaars van een TreeSpoke kast, om hen en hun interieur even in de spotlight te plaatsen. Deze keer is het de beurt aan Laura en Pieter, die samen met hun twee zonen in Lochristi wonen.

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

“Wij zijn Laura en Pieter, werken allebei in de IT-sector zijn mama en papa van twee kleine rakkers: onze oudste zoon is 4 jaar, de jongste 10 maanden.”

Hoe lang wonen jullie hier al?

“Al vierenhalf jaar, sinds de herfstvakantie van 2014 geloof ik. We zijn allebei afkomstig uit het Gentse, maar door de onbetaalbare huisprijzen in de stad en de randgemeenten zijn we het een beetje verder gaan zoeken. Het was onze droom om in een rustige wijk te wonen, liefst doodlopend zodat onze kinderen op straat kunnen fietsen zonder wij ons daar zorgen over moeten maken… En zo zijn we in Lochristi beland!”

“Het concept stond ons aan, de mogelijke materialen pasten bij de rest van ons interieur”

Hoe zijn jullie bij TreeSpoke terechtgekomen?

“We waren al een tijdje op zoek naar een betaalbare kast met mogelijkheden tot variatie. We hebben hier het internet voor afgezocht, en door onze zoekgeschiedenis kregen we verschillende advertenties van maatwerkbedrijven op onze social media te zien. Zo ook eentje van TreeSpoke, en de kast die werd afgebeeld op de advertentie stond ons meteen aan! We hebben toen de website goed doorgenomen en er was vrijwel meteen een match: het concept stond ons aan, de mogelijke materialen pasten bij de rest van ons interieur én het is een bedrijf van om de hoek, voor ons ook niet onbelangrijk.”

Hebben jullie de kast meteen online besteld?

“Nee, we wilden de kleuren en materialen eerst eens van naderbij bekijken en liefst ook de stevigheid van de kast testen. Met twee kleine kindjes wil je immers niet dat de kast bij de minste slag of stoot omvalt. De stevigheid van de kast zijn we gaan testen bij Integre, een conceptstore waar een TreeSpoke- boekenkast staat opgesteld. Wanneer we hiervan overtuigd waren hebben we staaltjes besteld om de verschillende kleuren en afwerkingen te bekijken. Het geel van de kastdeuren moest immers passen bij onze okergele keukenwand.”

“We wilden de kleuren en materialen eerst eens van naderbij bekijken en liefst ook de stevigheid van de kast testen. Met twee kleine kindjes wil je immers niet dat de kast bij de minste slag of stoot omvalt.”

De kast is op maat gemaakt maar neemt niet de volledige muur in. Was dit een bewuste keuze?

“Dat was zeker een bewuste keuze. Enerzijds omdat we momenteel nog met kinderspeelgoed zitten en dit ook een plek in ons huis moet krijgen, anderzijds dachten we dat het misschien een beetje ‘te veel’ ging worden als de kast de volledige muur zou innemen. Op termijn kunnen we het kinderspeelgoed ook nog vervangen door een grote plant ofzo. Mochten we ooit nog beslissen om te verhuizen kan de kast ook makkelijk ergens anders staan.”

Kun je wat vertellen over de spullen die erin staan?

“Het is een boekenkast… dus vooral boeken! (lacht) Leesboeken, reisboeken, kookboeken… allerlei soorten. Daarnaast staan er ook persoonlijke spullen in zoals de voetafdruk van onze jongens. Nu, we hebben de kast nog niet zo lang, dus het is nog wat zoeken naar een evenwicht tussen niet te veel en niet te weinig spullen. We hebben de kast voor de foto’s een beetje andere ingedeeld, maar normaalgezien houden we de onderste lades en schappen nog vrij omdat onze jongste zoon aan het kruipen is en niets in zijn nabije omgeving veilig is!”

“Misschien richten we de kast over een paar jaar volledig anders in, gewoon omdat onze kinderen dan wat ouder zijn en we geen schrik meer moeten hebben dat ze boeken kapot scheuren of zich zouden verslikken in kleine Lego-blokjes. Momenteel heeft de kast dus een voornamelijk functionele functie.”