Sinds kort kun je een TreeSpoke kast gaan bekijken in de hippe concept store ‘De trein der Traagheid’. Een super gezellige plek waar je kan genieten van ‘rust, traagheid, en een drankje’. We vroegen aan eigenares Muriel hoe haar unieke concept tot stand kwam.

Omschrijf even kort jouw winkel en hoe die is ontstaan?
Naast onze reeds 25 jaar bestaande boekhandel Limerick kwam een prachtig pand vrij, namelijk een oude apotheek. Aangezien boekhandel Limerick geen plek genoeg had om naast boeken, lees- en schrijfartikelen aan te bieden waar toch steeds meer vraag naar was, besloten we dit aan te bieden in dit vrijgekomen pand ‘next door’. Dit in combinatie met een rustige plek waar de klanten ook iets kunnen drinken, terwijl ze een boek lezen, komen schrijven of werken.

Welk gevoel wil je graag oproepen bij de mensen die jouw winkel binnenwandelen? Welke sfeer wil je graag overbrengen?
Het interieur is gezellig en huiselijk. De rustige muziek is prominent aanwezig. En er wordt ‘streng’ op toegezien dat de rust steeds wordt bewaard. Stille plekken zijn schaars in een stad. De Trein der Traagheid biedt een plek aan waar men Traag mag en kan zijn.

Hoe zou je je band of affiniteit met interieur omschrijven? Heb je een verleden binnen de interieur wereld?
Interieur heeft me altijd al geboeid. Dit is ook de reden dat ik op latere leeftijd (lees 42 jaar) de studies heb aangevat voor interieurvormgeving aan het KASK. Dit viel toen echter niet meer te combineren met wat op mijn pad kwam, dus heb ik die studies helaas vaarwel moeten zeggen. Maar dit heeft me wel gesterkt in de beslissing om met De Trein der Traagheid te beginnen, want daar heb ik echt ondervonden dat interieur, esthethiek,… mij boeien en gelukkig maken.

“Stille plekken zijn schaars in een stad. De Trein der Traagheid biedt een plek aan waar men Traag mag en kan zijn.”

Welke stijl van interieur en decoratie heerst er in jouw winkel?
Eclectisch. Ik hou niet van één bepaalde stijl. Ik hou van een leuke mengeling. De oude apotheekkasten hebben we uiteraard behouden en op basis daarvan hebben we verder gebouwd aan een gezellig, daarbij aanleunend interieur.

Wat sprak jou het meeste aan over TreeSpoke?
De filosofie. Betaalbaar maatwerk geproduceerd op reeds actieve machines in reeds actieve ateliers met op de koop toe oog voor een lage ecologische voetafdruk. En uiteraard de praktische website waar potentiële klanten vrijblijvend hun ontwerp eindeloos kunnen creëren.

Last but not least, wat staat er zoal in jouw kast?
Ik gebruik de kast momenteel als uitstalkast in de winkel.  Momenteel is de kast gevuld met mooie opbergdozen, opgevouwen handgemaakte dekentjes, leeslampjes, zandlopers, … Maar misschien staan er volgende maand boeken in of boekgerelateerde beeldjes, … Come and see!