Af en toe zetten we eens een TreeSpoke kast van een trotse eigenaar in de kijker. Deze keer is het de beurt aan Joke en Jasper, een koppel die samen met hun jonge tweeling in Rotterdam wonen.

In de zoektocht naar een mooie boekenkast kwamen ze bij Treespoke terecht. De kast was het pronkstuk dat de woonkamer ‘af’ zou maken, en moest ruimte bieden aan enkele boeken, beelden en verzamelstukken zoals een oude radio en telefoon. Er zouden ook enkele deuren en lades voorzien worden om de ‘rommel’ uit het zicht kwijt te kunnen.

Een belangrijk element, is dat de kastenwand moest passen rond een vensteropening. Dit hebben we gerealiseerd door 2 kastmodules te ontwerpen aan weerszijden van het raam, die nadien met enkele ligschappen aan elkaar verbonden werden. Onderin is een compartiment met valklep voorzien, waardoor de stopcontacten in de muur toegankelijk blijven. Handig als je even wil stofzuigen :-)

“We zijn vertrokken van een 3D ontwerp waarin de kast rond de raamopening getekend werd”

Ontwerp

Het ontwerp begon met een 3d schets van de ruimte, waarin de kast uitgetekend werd.  We zorgden voor een speels effect dankzij de enkele doorlopende nissen. Door de vakken relatief groot te houden, straalt de kast de kast toch een zekere rust uit. Na enkele keren heen en weer mailen stond het ontwerp op punt, en kon de productie gestart worden.

Materialen

Voor de materialen werd gekozen voor een stijlvolle en tijdloze combinatie van multiplex met Shadow-grijze laminaatafwerking voor het kastgeraamte, en eikfineer voor de deuren en ladefronten. De deuren en lades zijn greeploos uitgevoerd, en openen met een push-to-open systeem.

“Voor de kleuren hebben we gekozen voor een zachte grijstint in combinatie met warme eikfineer deuren”

Vraag vrijblijvend offerte

Wens je advies of hulp bij het samenstellen van je ideale meubel? Of heb je specifieke wensen? We’re here to help!

Geef je wensen door via het offerteformulier en wij koppelen vrijblijvend terug.

Vraag vrijblijvend een voorstel