Nu en dan gaan we langs bij een trotse eigenaar van een TreeSpoke kast. Wij zetten hem/haar en zijn/haar interieur even in de spotlight. Deze keer is het de beurt aan Valérie; Een jonge en enthousiaste moeder uit het Brusselse.

Valérie, stel jezelf eens in enkele zinnen voor?

Ik ben Valérie, een alleenstaande moeder van een prachtig dochtertje van vier. Beroepsmatig heb ik altijd in sales en salesmanagement gezeten, maar ik neem nu even een korte break uit het beroepsleven om mij te focussen op wat écht belangrijk is: mijn dochtertje, mijn vrienden en mijn familie. Qua karakter ben ik zeer energiek, positief en dynamisch. Ik hou van alles wat adrenaline geeft. Vooral in het sporten, ga ik echt op zoek naar die ultieme adrenalinekick.

Zou je jezelf bestempelen als creatieveling? Zo ja, hoe komt dat het meest tot zijn uiting?

Ja en nee, ik zou mezelf niet meteen bestempelen als creatief. Maar ik heb wel een voorliefde voor alles wat DIY en knutselen is. Zo heb ik al het een en ander van meubelstukken zelf in elkaar geflanst. Ik houd vooral van hout- en meubelbewerking. Mijn creativiteit uit zich dus het meest in mijn interieur. Dit komt door mijn achtergrond in eventmanagement, waar creatief denken toch een zeer belangrijke eigenschap is.

Hoe belangrijk is je interieur voor jou en wat zijn voor jou de belangrijkste kenmerken die jouw interieur moet uitstralen?

Superbelangrijk! Mij goed voelen in mijn huis vind ik van levensbelang. Ik hou er van bezig te zijn om mijn woonkamer zo gezellig en warm mogelijk te maken. Haast elke avond steek ik mijn open haard aan en er branden altijd wel kaarsjes in huis. Ik ben ervan overtuigd dat als mijn interieur de juiste energie uitstraalt dit ook op mij als persoon reflecteert. Ik kan uren bezig zijn met al mijn meubels te verzetten tot ik voor alles het perfecte plaatsje heb  gevonden.

Ik hou er van dat mijn interieur altijd blijft evolueren. De grote stukken blijven, maar ik ben altijd op zoek naar nieuwe toffe spulletjes om mijn interieur ‘af’ te maken. Ik volg hierbij wel de mode, maar probeer weg te blijven van korte hypes. Ik kijk liever uit voor decoratiestukken die jaren mooi blijven en die ik nu en dan van onder het stof kan halen.

Hoe zou je zelf je stijl omschrijven, wat inspireert jou het meest?

Eigentijds, cosy en luchtig. Ik hou niet zozeer van zware meubel- of decoratiestukken. Voor mij mag het allemaal open en opgewekt blijven. Mijn inspiratie doe ik meestal op in toffe winkeltjes. Wanneer ik echt naar het perfecte stuk op zoek ben, gebruik ik Pinterest en andere online-kanalen om precies dat te vinden wat ik zoek.

“Ik ben altijd op zoek naar nieuwe toffe spulletjes om mijn interieur ‘af’ te maken. Ik volg hierbij wel de mode, maar probeer weg te blijven van korte hypes.”

Wat bracht jou bij TreeSpoke en wat sprak jou het meest aan in het concept dat wij brengen?

Ik stuitte op jullie stand tijdens de Cocoon beurs in Brussel vorig jaar. Het sprak mij enorm aan dat ik mijn liefde voor design en creativiteit kwijt kon in jullie kast. Een kast bouwen rond al mijn unieke decoratiespulletjes leek mij echt tof. Daarnaast zaten de prijs en vooral ook de kwaliteit die je daarvoor terugkrijgt, meteen goed voor mij.

 

Last but not least: wat staat in jou kast en wat vertelt dit over jou?

Eerst en vooral staat hij vol met kleine lampjes en kaarsjes. Dit straalt mijn liefde uit voor cosyness en warmte. Daarnaast ook heel veel boeken. Ik ben immers een grote lezer, vooral van romans en heb dan ook enkele schappen van mijn kast ontworpen om al die boeken er perfect in te passen. Verder staat het vol met al mijn toffe decoratiespulletjes, gaande van mijn klein brandblussertje tot mijn favoriete beeldhouwwerkjes. Tenslotte heb ik er ook een paar plantjes in gezet, want een beetje groen in je leven doet altijd deugd!

 

Zeer zeker, dank je Valérie!

 

Graag gedaan!